Stranačke aktivnosti     | 13.07.2021. 15:20 |

Saopćenje za javnost KO SDP Zenica

FENA Saopćenje

 

VLADAJUĆA VEĆINA  U ZDK  NASTAVLJA  SVOJ NEZAKONITI POHOD

Nakon što su uz kršenje  Poslovnika Skupštine  ZDK  i svih drugih propisa izglasali izmjenu Zakona o unutrašnjim poslovima  bez obzira na upozorenja  Međunarodne zajednice vladajući idu i korak dalje ignorišući i posljednje upozorenje Američke ambasade. U dobro poznatom sadržaju upozorenja Američke ambasade jasno stoji da izglasani Zakon o unutrašnjim poslovima ZDK  nije u duhu pravne sigurnosti, vladavine prava i promocije antikorupcijskog djelovanja a što za vladajuće  očito ne znači ništa. Na danas održanom Kolegiju vladajući su se oglušili  na prijedlog zastupnika SDP-a da se na dnevni red  naredne Skupštine uvrsti  izmjena i dopune Zakona o unutrašnjim poslovima u pogledu  spornih odredbi, odnosno njihove primjene. Takođe  odbijen je i zahtjev za održavanje vanredne sjednice sa jednom tačkom dnevnog reda koja bi tretirala  izmjene i dopune Zakona o unutrašnjim poslovima, a čije je održavanje zatražilo 13 zastupnika  u Skupštini ZDK.

Kantonalna organizacija  SDP BiH ZDK  će nastaviti pravnu borbu  u smislu  donešenih izmjena zakona   gdje smatramo kao i Međunarodna zajednica  da  primjena istog dovodi u pravnu nesigurnost i sigurnost   građane ZDK. U pitanju nije pojedinac nego sistem djelovanja  koji je ispod svakog nivoa pravne države.

 

 

 

                                                                                                          KO SDP BiH ZDK

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta