Stranačke aktivnosti     | 13.07.2021. 15:20 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Nihad Uk: Započeli smo korekciju cijena parkinga u Kantonu Sarajevo

 

Stanari i stanarke u Općini Centar parking prostor plaćaju višestruko više u poređenju sa gradovima okruženja, a i šire. U Općini Centar godišnji parking je 660KM, dok je u centru Zagreba 300KM – više od duplo manje. U drugim gradovima Evrope cijene su još i manje, pa je tako u centru Beča godišnji parking za stanarke i stanare 234KM, u Beogradu 91KM, a u Pragu 88KM. Nihad Uk, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Centar, godinama se bori za korekciju cijena. 

”Neophodno je regulisati javni parking u Općini Centar, ali u Kantonu Sarajevo. Ovo se mora raditi istovremeno na dva načina – povećanjem broja parking mjesta i korekcijom cijena javnih parkirališta za stanarke i stanare. Na posljednjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnica Vildana Bešlija podnijela je inicijativu na kojom smo zajedno radili, a kojom se koriguje cijena parkinga u Kantonu Sarajevo, tako da je bar približno cijenama u drugim gradovima regiona.

Cijena parkinga za stanare i stanarke u svakom slučaju treba biti povoljnija od one za goste i posjetioce. Korak dalje ka boljem tretmanu rezidenata jeste umanjenje cijene parking karte za duži vremenski period. Ovakvo umanjenje je praksa u većini urbanih centara, a konačan rezultat su lojalni dugogodišnji korisnici parking usluge. Ono što je posebno značajno je što je na ovaj način moguće privući nove korisnice i korisnike”, poručuje Uk.

Predložene cijene pogledajte na linku: https://www.nasastranka.ba/bs/nihad-uk-zapoceli-smo-korekciju-cijena-parkinga-u-kantonu-sarajevo-329

 

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

https://www.facebook.com/nasastranka.ba/

www.nasastranka.ba

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana