Ekonomija     | 14.07.2021. 10:26 |

USAID Diaspora Invest raspisao poziv za tehničku podršku kompanijama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - USAID projekt "Diaspora Invest" raspisao je danas Poziv za tehničko-savjetodavnu pomoć koji se fokusira na mala i srednja preduzeća, ne starija od pet godina, a koja imaju dokazive poslovne veze s bosanskohercegovačkom dijasporom. 

Osnovni uslov veze sa članovima bh. dijaspore znači da u suvlasništvu firme ili kroz poslovno partnerstvo - ugovor o saradnji i posredovanju postoji osoba koja pripada bh. iseljeničkoj zajednici.

Taj uslov ispunjava svaka osoba koja je provela najmanje tri godine u posljednjih pet godina u inostranstvu.

Kroz programe tehničke podrške nudi se niz mogućih oblika saradnje sa kompanijama, a i sami investitori mogu predložiti neke dodatne aktivnosti u skladu sa vlastitim potrebama. 

- Kompanija može zatražiti različite oblike tehničke podrške, gdje nemamo zatvorenu listu mogućih opcija saradnje, ali možemo opisati na čemu smo do sada radili s kompanijama: angažman konsultanata na razvoju poslovanja, podrška pri uvođenju međunarodnih standarda kvalitete, potpora u marketingu i promociji, razvoj web-stranica kompanija, edukacija zaposlenika u prodaji, obuke za uvođenje novih poslovnih praksi, specifičnih softverskih rješenja i slično - pojašnjavaju iz projekta. 

Naglasili su da je riječ o posljednjem pozivu za tehničku podršku ove vrste u okviru USAID projekta "Diaspora Invest". S tim u vezi, upućuju jedinice lokalne samouprave i sve razvojne agencije da mapiraju potencijalne korisnike i predoče im mogućnosti koje taj Poziv nudi.

Poziv je otvoren do 6. augusta 2021., a zainteresovane kompanije mu mogu pristupiti popunjavanjem formulara na linku: https://bit.ly/prijava-ta-upitnik, najavljeno je iz projekta.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo