Bosna i Hercegovina     | 14.07.2021. 13:44 |

Na području BPK Goražde nema aktivno zaraženih koronavirusom

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 14. jula (FENA) – Na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde nema zaraženih osoba koronavirusom - podaci su kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Direktorica Medina Bičo naglašava da je posljednjih 16 testiranih uzoraka negativno i da nakon duge godine, trenutno nema nijedan aktivan slučaj

- Jedna osoba je na bolničkom liječenju od posljedica Covida -19 u KCUS i na području kantona nije registrovan nijedan slučaj, tako da je epidemiološka situacija povoljna ali rizici uvijek postoje, posebno sada u vrijeme kada se ljudi više kreću i kada je sezona godišnjih odmora - naglasila je Bičo.

Podsjetila je da su od posljedica koronavirusa od početka pandemije preminule 82 osobe, dok je oporavljeno 2.029 lica.

- Građani i dalje treba da poštuju mjere koje su na snazi i da se ne opuštaju. U BPK Goražde od jučer je nastavljena i imunizacija s obzirom da je dopremljeno 300 vakcina proizvođača Sinofarm namjenjenih za prvu dozu i 60 Pfizer vakcina predviđenih za revakcinaciju - istakla je ona.

Direktorica Zavoda za javno zdarvstvo BPK Goražde precizirala je da je do sada u tom kantonu vakcinisano 1.986 osoba ili 8,6 posto od ukupnog broja stanovnika.

- Od tog broja, 1.746 osoba je s područja Grada Goražde, 95 osoba u Općini Pale u FBiH i 145 u Općini Foča u FBiH. Revakcinisano je ukupno 1.239 osoba. Sa ovom novom količinom vakcina koje su već distribuirane u ambulante, taj broj će biti povećan - naglasila je Bičo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!