Sport     | 14.07.2021. 14:58 |

Međunarodni nogometni turnir za dječake i seniore u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 14. jula (FENA) – Nogometni klub SFK Libero iz Goražda u okviru internacionalne kulturne manifestacije "Festival prijateljstva", organizirat će Međunarodni nogometni turnir prijateljstva za dječake i seniore.

Trener Senad Hubjer ističe da će turnir biti održan od 1 do 3. augusta u tri kategroije, za dječake rođene 2012. godine te 2013. i uporedo s tim trajat će noćni turnir za seniore koji će se održavati u periodu od 20 do 24 sata.

- Što se tiče seniora, većinom će igrati amaterske ekipe iz Goražda i do sada je prijavljeno osam ekipa, od planiranih 12. U kategoriji dječaka nastupit će po 12 ekipa u obje kategorije i to iz BiH, većinom iz sarajevskog kantona, susjednih općina Republike Srpske, iz Prijepolja, Pljevalja, Priboja, tako da je turnir internacionalnog karaktera - ustvrdio je Hubjer.

Podsjetio je da je turnir organiziran i proteklih godina, ali pod drugim imenom, naglasivši da će ovo biti četvrti po redu.

- Prošle godine zbog koronavirusa, nažalost, nismo ga mogli organizirati ali je prethodnih godina izazivao veliko interesovanje i slovio za pravi praznik nogometnog sporta. Svake godine imali smo od 550 do 600 dječaka koji su nastupali u tri kategorije, a ove godine odlučili smo se za dvije prvenstveno zbog nedostatka adekvatnih terena za igru. Nadamo se da će tradicija biti nastvaljena i naredne godine i da ćemo sa izgradnjom pomoćnog terena sa umjetnom travom biti u prilici ugostiti znatno veći broj učesnika, starijih dječaka i djevojčica - kazao je Hubjer.

Dodao je da su prijave za dječije kategorije završene već nakon nekoliko dana, dok se  prijave za seniore primaju do 25.jula. U saradnji sa sponzorima i Gradom Goražde za najbolje ekipe i pojednice bit će obezbijeđene i nagrade.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom