Bosna i Hercegovina     | 15.07.2021. 13:12 |

Konstituisan Savjet Prostornog plana Grada Mostara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. jula (FENA) - Konstituirajuća sjednica Savjeta Prostornog plana Grada Mostara održana je u četvrtak u sali Gradske vijećnice u Mostaru.

Savjet Prostornog plana Grada Mostara čine eminentni stručnjaci iz različitih oblasti koji u narednom periodu imaju savjetodavnu ulogu da u saradnji sa nosiocima pripreme i izrade Prostornog plana Grada Mostara, Odjelom za urbanizam i građenje i Zavodom za prostorno uređenje, učestvuje u izradi Prostornog plana Grada Mostara, u svakoj fazi, dajući svoje prijedloge, sugestije i mišljenja.

Njihova uloga je da Prostorni plan koji se donosi za razdoblje 2021.-2031. godina, najbolje odgovori na poboljšanje kvalitete života građana Mostara u pogledu prostornog, privrednog, ekonomskog, turističkog, kulturnog i urbanog življenja, kao i da omogući ulaganja privrednika u Grad Mostar, čime će se stvoriti uslovi za ostanak naših građana u Gradu Mostaru, saopćeno je iz Gradskog vijeća Mostara.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovali su mostarski gradonačelnik Mario Kordić, predsjedavajući Savjeta, predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić i predsjednik Odbora za urbanizam, građenje i zaštitu okoline, načelnica Odjela za urbanizam i građenje Marina Deronjić, članovi Odbora za urbanizam građenje i zaštitu okoliša Gradskog vijeća, sekretar Gradskog vijeća Marija Soldo, šefica Službe za urbanističko planiranje Lejla Salčin sa uposlenicima Službe, te direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara Salem Salko Bubalo sa saradnicima. Pozdravili su prisutne članove Savjeta i uručili im rješenja o imenovanjima u Savjet Prostornog plana Grada Mostara, stoji u saopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom