Bosna i Hercegovina     | 15.07.2021. 13:53 |

Općina Stari Grad - Bajramski paketi za porodice slabijeg imovnog stanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, Safija Šehović danas je povodom predstojećeg Kurban-bajrama, a uime načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, uručila prehrambene pakete porodicama slabijeg imovinskog stanja.

Riječ je o porodicama šehida i poginulih boraca, te civilnim žrtava rata s područja općine Stari Grad.

Šehović, koja je danas bila u obilasku porodica, kazala je da su posjetili roditelje i supruge šehida i civilnih žrtava rata koji imaju najmanja primanja.

- Bliži se Bajram, a općinski načelnik je kao i uvijek naložio službi da obiđe majke i očeve šehida i da im omogućimo da Bajram dočekaju i provedu na najbolji mogući način - kazala je Šehović, navodeći da je podijeljeno 150 paketa.

Današnja prva posjeta bila je Rahmani Efendić, majci koja je u ratu izgubila maloljetnog sina. Inače radi se o sedmočlanoj porodici koja živi veoma skromno u jednom malom stanu u ulici Franjevačka.

- Hvala vam što nas nikada ne zaboravljate. To je za mene nešto veliko. Hvala načelniku Hadžibajriću koji ima osjećaja za nas roditelje koji smo izgubili svoju djecu - izjavila je Efendić.

U evidenciji Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu je 536 šehidskih porodica, a pomoć ovoj kategoriji dijeli se periodično, uz usklađivanje evidencije kako bi svi bili jednako zastupljeni, saopćeno je iz općinske pres-službe.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana