Bosna i Hercegovina     | 15.07.2021. 19:23 |

Najavljena suradnja BZK 'Preporod' Hercegovina i BNV iz Novog Pazara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. srpnja (FENA) - Izaslanstvo Bošnjačke zajednice kulture (BZK) "Preporod" - Regionalno društvo Hercegovina i izaslanstvo Bošnjačkog nacionalnog vijeća iz Novog Pazara na radnom sastanku u Mostaru razgovarali su o direktnoj uspostavi suradnje te dvije organizacije, kao i suradnji ostalih predstavnika Bošnjaka iz Novog Pazara, te o kreiranju i realizaciji projekata od značaja za bošnjački narod u cijeloj regiji.

Izaslanstvo BZK "Preporod" - Regionalno društvo Hercegovina predvodili su predsjednik i zamjenik predsjednika Harun Hasanagić i Amir Kadribegović, a izaslanstvo Bošnjačkog nacionalnog vijeća iz Novog Pazara predsjednica Jasmina Curić, šef kabineta Fuad Bačićanin i šef kabineta predsjednice Samir Jusović.

"Budući da je obrazovanje mladih ljudi, edukacija i usavršavanje jedna od programskih smjernica rada BZK 'Preporod' - Regionalno društvo Hercegovina i Bošnjačkog nacionalnog vijeća, otvoreni su razgovori o mogućnostima i načinu stipendiranja studenata iz Novog Pazara koji bi studirali na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru", navodi se u priopćenju BZK "Preporod" - Regionalno društvo Hercegovina.

Dodaje se kako se na sastanku također razgovaralo i o kreiranju zajedničkih, međudržavnih projekata između tih organizacija u oblasti kulture, te je dogovoren novi radni sastanak gdje će se definirati predložene ideje, a održati će se u narednom razdoblju u Novom Pazaru.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!