Sport     | 16.07.2021. 11:40 |

Sutra počinje 'Sarajevo Regional Cup', gošće iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - Trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem danas je prije početka turnira 'Sarajevo Regional Cup' istakla da turnir predstavlja realizaciju njihove vizije.

- Turnir predstavlja razvoj ženskog fudbala u regionu i državi. Uslovi nisu najbolji, kada gledamo na COVID-19 pandemiju, ali smo ipak uspjele da organizujemo ovaj turnir. Naša želja jeste da počne regionalna liga za žene i ovo je poruka UEFA-i da žene to mogu. Dolaze nam u Sarajevu najbolji timovi Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Zbog trenutne situacije, nažalost, nisu mogle prisustvovati prvakinje Sjeverne Makedonije, Albanije, Mađarke, Slovenije, ali vjerujemo da će naredne godine biti uz nas - rekla je trenerica Samira Hurem.

Govoreći o kadru, dodala je da je nekoliko fudbalerki otišlo u inostranstvo.

- Nastupati će na evropskoj sceni i ponosne smo što je klub uspio napraviti kvalitetne igračice. S druge strane, to nam je problem u vidu nedostatka kvaliteta. Taj nedostatak ćemo nadomjestiti radom, a to je proces. Imamo mlade igračice, koje imaju neosporan talent i pružiti ćemo im priliku. Nažalost, u ženskom fudbalu ne možete kupiti igračice, ali možete samo izgubiti igračicu kada dođe neki veliki evropski klub i pokaže interes za nju. Trenutno razgovaramo sa mnogo igračica, doveli smo do sada nekoliko. Naša najbolja mlada igračica Maja Jelčić se nalazi na probi u Frankfurtu i vidjeti ćemo da li će ostati. Neće nam biti lako, ali imamo šampionsku dušu i poredati ćemo sve kako treba- istakla je.

O pojedinostima turnira, govorila je generalna sekretarka Azra Numanović.

- Turnir počinje sutra, našom utakmicom protiv Spartaka. Trening centar u Butmiru bit će otvoren, nadamo se da će biti publike. Sve utakmice biti će na youtube kanalu kluba. Koristim priliku da se zahvalim partnerima, sponzorima na podršci. Mi smo poznate kao tim koji besprijekorno organizuje Ligu prvaka, a ta iskustva će nam dobro doći za ovaj turnir - kazala je.  

Plan utakmica i aktivnosti:
17.07. u 17.00 sati SFK 2000 Sarajevo - ŽFK Spartak Subotica
18.07. u 17.00 sati  ŽFK Breznica - ŽNK Osijek,
19.07. slobodne aktivnosti, obilazak grada, posjeta Vijećnici
20.07. u 10.00 sati   SFK 2000 Sarajevo - ŽFK Breznica; u 17.00 sati ŽFK Spartak Subotica - ŽNK Osijek

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom