Stranačke aktivnosti     | 16.07.2021. 11:07 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Izjava za javnost


„Republika Srpska je danas ugrožena više nego ikada u poslijeratnom periodu, jer je korupcija nagriza sa svih strana i sve bitne institucije sistema su potpuno pod kontrolom SNSD-a i pojedinaca iz struktura vlasti“, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak.

Crnadak kaže da je danas najveća opasnost po opstanak i razvoj Republike Srpske dubinska korupcija u svim dijelovima njenog društva i uspostavljeni kanali izvlačenja javnog novca u privatne džepove, koji eskaliraju u poslednje vrijeme, poput slučaja zgrade UIO i brojnih milionskih namještenih tendera.

„I Željka Cvijanović i Milorad Dodik se u poslednje vrijeme žale da nema investicija u Republici Srpskoj, ali se ne pitaju zašto se u Srbiji svaki dan otvara nova fabrika, a u Republici Srpskoj nije otvorena nijedna u zadnjih 15 godina, koliko traje njihova vlast“, kaže Crnadak.

On dodaje da kod nas nema novih fabrika zato što investitori bježe od korupcije, kriminala, kumovskih veza, okupiranih institucija i drugih opasnosti koje njihov biznis čekaju u Republici Srpskoj.

„Zato će glavni stub programa koji će PDP predstaviti na Saboru u oktobru, pored ekonimije, biti borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, jer se naše društvo mora očistiti od korupcije i imidža nedemokratskog režima u kojem se za sve pita jedan čovjek“, ističe Crnadak.

Crnadak dodaje da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske treba usvojiti rezolucija kojom bi borba protiv korupcije bila definisana kao pitanje nacionalne bezbjednosti Republike Srpske i kao pitanje od glavnog značaja za ekonomski, privredni, demografski i moralni razvoj Republike Srpske.

„Narod mora znati da nova vlast u Republici Srpskoj neće praviti kompromise, da će svi tokovi novca velikih tendera biti istraženi i da će se veliki dio pokradenog novca vratiti u budžet Republike Srpske. Zakon o nezastarjevanju krivičnih djela u kojima su pronevjerena javna sredstva, izmjene zakona kojim će se dati veći stepen zaštite i pogodnosti svjedocima saradnicima i druga slična zakonska rješenja stvoriće novi okvir i novu atmosferu snažne političke volje da se ogromna korupcija u Republici Srpskoj razbije i da se na taj način zaustavi odlazak ljudi, vrati povjerenje u institucije i vrati nada da Republika Srpska može biti ugodno mjesto za život svih, a ne samo nekoliko porodica“, kaže Crnadak.

On ističe da se tako najbolje brani Republika Srpska, konceptom brutalne borbe protiv korupcije i izgradnjom ambijenta za zdrav biznis, za poslovno okruženje koje privlači investicije iz inostranstva i stvara šanse za svakog čovjeka podjednako.

 

S poštovanjem,

Banja Luka, 16.7.2021. godine
Informativna služba PDP-a

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana