Bosna i Hercegovina     | 16.07.2021. 13:27 |

Počela rekonstrukcija pomoćnog stadiona u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 16. jula (FENA) - Rekonstrukcija pomoćnog stadiona u goraždanskom naselju 1. maj počela je danas. Riječ je o projektu “Razvoj infrastrukture omladinskog fudbala kroz širu društvenu zajednicu” s kojim je Grad Goražde među 15 lokalnih zajednica u BiH aplicirao prema Fudbalskom savezu BiH, a koji je trebao biti realiziran i mnogo ranije.  

Ukupna vrijednost projekta je oko 460.000 KM, a posredstvom UEFA-e, FS BiH obezbijedio je 260.000 KM, dok je učešće lokalne zajednice 205.000 KM. Radovi su povjereni goraždanskoj firmi "Okac“ sa kojom je nedavno potpisan ugovor.

- Jedan od projekata koji je započet još 2018. godine i koji nikad nije doveden do kraja. Užurbanim radom gradske administracije i uposlenih koji znaju šta znači novi stadion za naše fudbalere, grad i regiju omogoćeno je da danas započnu radovi. Ja sam danas najsretniji čovjek kada vidim da se radi jedan ovakav teren koji će značiti ne samo za profesionalne sportiste već i našu djecu - kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Očekuje da teren bude kvalitetno urađen a rok za izvođenje radova je 120 dana.  

- Uz kvalitetan nadzor posao bi trebao biti kvalitetno urađen i da se ovdje može obavljati trenažni proces, igrati utakmice. Imat ćemo uslove da mogu doći i fudbalski klubovi iz Sarajeva da treniraju i ostanu ovdje primjerice sedam dana - istakao je Imamović.   

Projekt podrazumjeva pripremu podloge i polaganje vještačke trave uključujući sistem drenaže te ostale prateće radove, kao i postavljanje para aluminijskih golova.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo