Bosna i Hercegovina     | 17.07.2021. 11:20 |

Forum o ravnopravnost i položaju LGBTI osoba u organizaciji Aluminija

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. srpnja (FENA) – U organizaciji tvrtke Aluminij Industries d.o.o. u petak je održan Forum o ravnopravnost i položaju LGBTI osoba.

Cilj prvog Foruma o ravnopravnost bio je identificirati poteškoće s kojima se susreću LGBTI osobe u različitim područjima društva, uključujući obrazovanje i tržište rada, naglasiti važnost inkluzije na radnim mjestima za organizacijski, ali i osobni uspjeh, te promicanje univerzalnih ljudskih prava, priopćeno je iz Uredu za odnose sa javnošću Aluminij Industries.

Kroz nekoliko panel diskusija koje su vodili profesionalci iz područja ljudskih prava, aktivizma, psihologije i upravljanja ljudskim resursima, identificirane su strategije za promicanje položaja LGBTI osoba kako u zajednici tako i na radnom mjestu.

"Vjerujemo da je naša odgovornost započeti dugo očekivani dijalog o položaju LGBTI osoba u našoj zajednici. Forum o ravnopravnosti prvi je korak u našoj namjeri da podržimo borbu za univerzalna ljudska prava te vjerujemo da svaka osoba ima pravo na jednak i dostojanstven život bez obzira na spol, seksualnu orijentaciju, vjeru, nacionalnost ili političke stavove", stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'