Stranačke aktivnosti     | 17.07.2021. 13:47 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Izjava za javnost


„Nakon pozicija ministra, predsjednika Vlade i trenutne pozicije predsjednika Republike Srpske, spremnost da nevjerovatno neargumentovanim tezama brani ideje svog šefa, ali i politička nepismenost Željke Cvijanović još uvijek mogu da ostave bez teksta“, rekla je Jelena Trivić, narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a.

Trivićeva kaže da je pravdanje ideje da predsjednik Republike Srpske bude ujedno i član Predsjedništva BiH čula od narodnih poslanika iz SNSD, koji inače brane neodbranjivo, ali je zabrinjavajuće da to radi i osoba koja obavlja funkciju predsjednika Republike.

„Gospođa Cvijanović kaže da bi na taj način član Predsjedništva BiH bio direktno biran od građana Republike Srpske. Da li je moguće da to izjavi neko ko je direktno biran, doduše ne i izabran, za člana Predsjedništva BiH? Dalje, gospođa Cvijanović kaže da bi tako Republika Srpska imala nekoga ko učestvuje u procesima kada je riječ o međunarodnom predstavljanju, spoljnoj, odbrambenoj politici i slično. Ne bih da insinuiram, ali ovo zvuči kao da govori da danas, kada je gospodin Dodik član Predsjedništva, Republiku Srpsku niko ne predstavlja u tim procesima“, kaže Trivićeva.

Ona ističe da je skandalozno da predsjednik Republike Srpske izjavi da na taj način institucija Republike Srpske automatski postaje i institucija BiH:

„Pored toga što je ideja besmislena, što unižava Republiku Srpsku i njenu instituciju, za sprovođenje iste su potrebne i ustavne promjene, koje su uvijek rizične. Zar nije obaveza i opredjeljenje svih stranaka i političkih aktera iz Srpske da rade na jačanju njenih ustavnih pozicija, a ne da institucije Republike Srpske utapaju u institucije BiH? Na kraju krajeva, zar i većina u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije izglasala da se krene u proces mirnog razdruživanja unutar BiH, a ne, kao što sada predlažu, mirnog udruživanja funkcija? Željka Cvijanović zaboravlja da je na čelu tima za pregovore sa FBiH o mirnom razdruživanju, te da se očekuje da obavijesti javnost kako ti pregovori napreduju“, ističe Trivićeva.


Informativna služba PDP-a

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo