Kultura     | 17.07.2021. 15:28 |

Predstavljena knjiga 'Hidronefroza – jučer, danas, sutra'

FENA Filip Kožul

MOSTAR, 17. srpnja (FENA) - U izdanju Medicinske naklade u travnju iz tiska je izašla knjiga "Hidronefroza – jučer, danas, sutra", koju potpisuju doc. dr. sc. Vlatka Martinović, prof. dr. sc. Vajdana Tomić, doc. dr. sc. Aleks Finderle i dr. med. Valentina Lasić.

Knjiga je predstavljena u petak na mostarskom Medicinskom fakultetu, a predstavljači su bili prof. dr. sc. Milenko Bevanda, prof. dr. sc. Katarina Vukojević i prof. Anđa Raič.

Jedna od autorica Valentina Lasić istaknula je kako je knjiga objavljena još u travnju, ali zbog epidemiološke situacije nije bilo prilike ranije organizirati njezinu promociju.

- Obrana moje doktorske disertacije činila se kao dobra prilika da se to učini s obzirom da se radi o blisko povezanim temama. Moja tema doktorske disetracije je o istraživanju biljega na tkivu humanog bubrega koje mogu dovesti do kongenitalnih anomalija bubrega i urinarnog sustava (CAKUT), a hidronefroza je opisana kao najčešći oblik CAKUT-a – kazala je Lasić i dodala da je ovo za nju jako važno kako bi dalje napredovala u akademskom smislu.

Istaknula je da je knjiga usko specijalizirana za dječju kirurgiju i dječju urologiju.

- Svakako će pridonijeti boljem razumijevanju te patologije, za dijagnostiku i liječenje anomalija. Knjiga je već dio sveučilišne literature na Sveučilištu u Rijeci, nadamo se da će isto biti i na našem sveučilištu u Mostaru – naglasila je.

Imala je i poruku za studente koji žele postati liječnici.

- Biti liječnik često nosi sa sobom stresne situacije, ali kada voliš svoj posao onda je manje teško. Napomenula bih da je biti liječnik poziv, i svima koji su već studenti medicine kao i onima koji to tek planiraju postati, savjetujem samo hrabro i ustrajno – zaključila je dr. Lasić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'