Sport     | 18.07.2021. 15:01 |

Projekt u funkciji unapređenja strukture Taekwondo saveza BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. jula (FENA) - Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OKBiH)  Marijan Kvesić, potpredsjednik OKBiH Izet Rađo i generalni sekretar OKBiH Said Fazlagić primili su člana Predsjedništva Taekwondo saveza BiH Samira Šarića, kojom prilikom je potpisan ugovor o realizaciji projekta pod nazivom “Razvoj državne sportske strukture”.

Radi se o jednogodišnjem projektu koji se realizuje pod direktnom ingerencijom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), vrijednom 35.000 američkih dolara.

Projekt ima za cilj da razvije i ojača bazičnu taekwodno trenersku strukturu i cjelokupan savez implementacijom srednjoročnog i dugoročnog akcionog plana.

U okviru projekta planiran je niz edukativnih aktivnosti i seminara za trenere i sudije, unapređenje strukture saveza koje uključuje harmonizaciju pravilnika i propisa, modernizaciju baze podataka Saveza, dizajn web stranice i medijsku promociju Saveza.

Projekt će, također, omogućiti Taekwondo savezu BiH nabavku savremene opreme za Državni taekwondo centar.

Implementacija aktivnosti je planirana pod rukovodstvom eksperta Internacionalne taekwondo federacije i proslavljenog trenera Dragana Jovića iz Srbije, dok će nacionalni koordinator projekta biti Dino Šečić.

Nakon izuzetnih uspjeha u proteklom periodu, organizacije G1 takmičenja, Evropskog prvenstva u taekwondou za seniore u olimpijskim kategorijama i kadete, osvajanja evropskih medalja i historijskog plasmana taekwondo takmičara Nedžada Husića na Olimpijske igre, ovo je još jedan dokaz izvanrednog rada Taekwondo saveza BiH.

Projekt “Razvoj državne sportske strukture” je još jedan konkretan doprinos Olimpijskog komiteta BiH razvoju sportskih saveza BiH i osnaživanju cjelokupnog sportskog sistema Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz OKBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana