Stranačke aktivnosti     | 18.07.2021. 15:02 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Izjava za javnost

„Koliko ima istine u tome što PDP govori – da je ideja da predsjednik Republike Srpske obavlja i poziciju srpskog člana Predsjedništva BiH- besmislena i veleizdajnička, govori i to da se pola SNSD-a diglo da brani tu besmislicu. Međutim, koliko se boje političke uloge potpredsjednice PDP-a Jelene Trivić, govori i činjenica su mobilizovali pola funkcionera, od načelnika opštine Gacko, preko portparola, poslanika, do same predsjednice Republike Srpske, da reaguju na samo jednu njenu izjavu“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.

Ona kaže da je pomalo tužno gledati kako je stranka za koju se nekada činilo da ima političku ideju, spala na to da jedino što znaju jeste da prosipaju izlizane floskule u koje više niko ne vjeruje:

„Pored toga, nijednim argumentom ne mogu da odbrane činjenice koje je Jelena Trivić iznijela, nego im je jedino preostalo da kvalifikuju po ličnom osnovu. To je jedini način kojim bezuspješno pokušavaju da odbrane neodbranjivo, a i dalje treba da odgovore na niz pitanja: kako teku pregovori o budućnosti BiH, odnosno mirnom razdruživanju, s kim pregovaraju, kako misle da bez rizika koje nose ustavne promjene realizuju ideju da predsjednik Republike obavlja i poziciju srpskog člana Predsjedništva BiH, da li je predsjednica Republike Srpske naučila da se i do sada srpski član Predsjedništva birao direktno, voljom naroda iz Republike Srpske, šta je uloga gospodina Dodika u Sarajevu, ako predsjednica smatra da trenutno Srpsku niko ne predstavlja na nivou BiH u okviru nadležnosti Predsjedništva, kao što su spoljna i odbrambena politika...? Pitanja je mnogo, a ako misle da će ličnim kvalifikacijama skrenuti pažnju sa činjenice da će na njih morati da odgovore, grdno se varaju“, kaže Petrovićeva.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom