Stranačke aktivnosti     | 19.07.2021. 11:34 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde Bihać

FENA Saopćenje

PREDMET: Saopćenje za javnost

 

ZAŠTO SE RUŠI UNIVERZITET U BIHAĆU?

 

Jedno od najvećih dostignuća Unsko-sanskog kantona u posljednjih dvadeset pet godina jeste Univertzitet u Bihaću. Obrazovanje je temelj sadašnjeg i budućeg razvoja svih segmenata društva i ovog dijela države. Univerzitet je ozbiljna institucija  i od opće važnosti i značaja za ovaj narod. Svjedoci smo da ga politikanstvo sistematski uništava već godinama. Nažalost, dokaz tome je i dugogodišnje potcjenjivanje univerzitetskih nastavnika i radnika u visokom obrazovanju. Takav odnos se samo nastavio i posljednje tri godine u najgorem obliku.

 Javno postavljamo pitanje Vladi Kantona: Zašto svojim neradom sprječavate kvalitetan razvoj i napredak Univerziteta, i da li su važniji privatni univerziteti od Univerziteta u Bihaću??

Apsolutno je neshvatljivo i neprihvatljivo da Vlada Kantona već godinama neće da riješi pitanje Kolektivnog ugovora u visokom obrazovanju!

Također ovom prilikom navodimo i problem nepostojanja UO Univerziteta već duže vrijeme i insistiramo na njegovoj depolitizaciji odnosono da članovi političkih stranaka ne mogu biti u UO Univerziteta!

Tražimo od Vlade da bez odlaganja usaglasi i potpiše Kolektini ugovor za visoko obrazovanje i nauku Unsko-sanskog kantona. Narod i pravda će insistirati na ovim pitanjima sve dok se Kolektivni ugovor ne potpiše.

 

S poštovanjem,

Halil Bajramović

Bihać 19.07.2021.godina

 

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo