Bosna i Hercegovina     | 19.07.2021. 14:10 |

Sjednica Skupštine KS 9. augusta u online formatu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. jula (FENA) - Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo, kojim je predsjedavao predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, donio je odluku da 40. radna sjednica bude održana u ponedjeljak, 9. augusta u online formatu.

Na sjednici bi trebala biti razmatrana Informacija o epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo.

Predviđeno je i razmatranje po skraćenom postupku Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o nadležnostima organa vlasti Kantona Sarajevo u oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

Trebao bi biti, također po skraćenom postupku, razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u Kantonu Sarajevo, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju.

Po istoj, skraćenoj proceduri, predviđeno je razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o udžbenicima u Kantonu Sarajevo.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na nacrt ugovora o kupoprodaji nekretnine nastale nadziđivanjem postojećeg stambenog objekta na adresi Huseina Đoze broj 238E, općina Ilidža, koji će Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe, kao prodavac, zaključiti sa kupcem nekretnine (Fazlić Ismet) - saopćeno je iz Skupštine KS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'