Bosna i Hercegovina     | 19.07.2021. 15:45 |

Potpora ambasadora Rumunije BiH na putu europskih integracija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. jula (FENA) - Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević primila je u nastupnu posjetu ambasadora Rumunije u Bosni i Hercegovini Antona Pacuretua, poželjela mu je uspješan, sretan i plodonosan mandat, a razgovarali su o aktualnoj suradnji dvije države kao i mogućnostima obogaćivanja suradnje.

- Jedna od tema bila je i aktualna pandemija virusa korona. Razmijenjena su iskustva, izazovi kojima su u borbi protiv pandemije države bile izložene, kao i naučene lekcije iz perioda koji je prethodio - navodi se.

Ambasador Pacuretu iscrpno je informirao ministricu o stanju u Rumuniji, a ministrica Gudeljević je prezentirala aktualnu situaciju u BiH i dodala da se priliv cjepiva za žitelje BiH znatno povećao te da svakodnevno stižu nove doze.

- Ambasador Pacuretu dao je punu potporu BiH na putu europskih integracija te izrazio želju da se suradnja, kroz djelatnosti Ministarstva civilnih poslova, još više osnaži i razviju i novi projekti - saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!