Bosna i Hercegovina     | 20.07.2021. 11:17 |

Ispred mostarske Medrese žrtvovan kurban pred Karađoz-begovu dušu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. srpnja (FENA) - Nakon klanjanja Bajram namaza pred dušu najznamenitijeg hercegovačkog vakifa Karađoz-bega ispred istoimene Medrese u Mostaru i ovog bajrama žrtvovan je kurban.

Obrednom klanju kurbana prisustvovali su mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar mr. Dino ef. Maksumić i direktor Karađoz-begove medrese hafiz Aid ef. Tulek, priopćeno je iz Mostarskog muftijstva.

„Ovim činom nadležni vjerski autoriteti u našem gradu su iskazali poštovanje prema svim našim vakifima“, kazao je direktor Tulek.

Na ovaj način simbolično je označen početak klanja kurbana darovanih Medresi. Akcija prikupljanja kurbana za potrebe ishrane učenika ove škole, prema riječima njenog direktora, iz godine u godinu je sve izdašnija.

On se s dužnim poštovanjem zahvalio svim džematlijama koji su im dali puno povjerenje i pružili im podršku u daljem radu. Količina mesa od darovanih kurbana bit će dovoljna za ishranu učenika tokom čitave naredne školske godine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo