Bosna i Hercegovina     | 20.07.2021. 18:46 |

Gudeljević, Krišto i Čondrić o širem spektru suradnje svih razina vlasti

FENA Mario Loncar

LIVNO, 20. srpnja (FENA) - Gradonačelnik Livna Darko Čondrić primio je u utorak u radni posjet ministricu civilnih poslova BiH Ankicu Gudeljević i predsjedateljicu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjanu Krišto.  

Iz Ureda livanjskog gradonačelnika rečeno je kako je ministrica upoznata s aktivnostima Gradske uprave Livna, s trenutačnim projektima te planiranim aktivnostima.

- Ovakav vid suradnje je itekako koristan za jedinicu lokalne samouprave. Nama je potrebna suradnja s višim razinama vlasti i mi ćemo kao Grad učiniti sve sa svoje strane kako bismo tu suradnju u svim segmentima unaprijedili. Pa tako kada je riječ i o Ministarstvu civilnih poslova čija ministrica je danas u posjeti našem gradu na čemu sam kao gradonačelnik zahvalan - kazao je gradonačelnik Čondrić.

Napomenuo je kako je spektar suradnje širok, posebno u segmentima školstva i sporta. 

Ministrica Gudeljević istaknula je da je i ovaj posjet jedan u nizu njezinih radnih aktivnosti s ciljem upoznavanja čelnih ljudi gradova i općina te sagledavanja na terenu mogućnosti konkretne suradnje. 

- Razlog mog posjeta je razmjena mišljenja i iskustava sa svim razinama vlasti te kako bih čula probleme s kojima se susreću prije svega niže razine vlasti, a vezane su za nadležnosti Ministarstva civilnih poslova. Kada je u pitanju naše ministarstvo mi uglavnom imamo koordinirajuću ulogu iz oblasti obrazovanja, mladih, sporta, kulture, zdravstva i drugih i svakako da je vrlo bitno da ja kao ministrica saznam na koji način mi s državne razine možemo pomoći lokalnoj zajednici i županijama i na koji način možemo ostvariti bolju suradnju - naglasila je Gudeljević. 

Predsjedateljica Zastupničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto zahvalila je ministrici na dolasku u Livno istaknuvši kako joj je posebno drago što je razgovarano o sportu s naglaskom iznalaženja načina potpore sportašima koji su zasigurno svojim uspjesima pravi promotori svog grada.

- Gradonačelnik nas je upoznao s infrastrukturnim projektima, sa svim onim što Grad radi, čemu teži i na koji način vidi budućnost ovog grada, posebno kada je u pitanju segment obrazovanja koji se tiče nadležnosti ovog ministarstva. Čuli smo potrebe Grada, a s druge strane spremnost ministrice da sa aspekta funkcije koju obavlja pomogne na svaki način kroz konkretne projekte - kazala je Krišto.

Dodala je kako je suradnja lokalne zajednice s višim razinama neminovna kako bi realizirali sve svoje projekte s obzirom na to, kako kaže, "da lokalne zajednice više od osamdeset posto svojih sredstava troše na materijalne troškove i eventualno dio na projekte, a sve ostalo moramo zajedno koordinirati".  

Gradonačelnik Čondrić, ministrica Gudeljević i predsjedateljica Krišto posjetili su i Franjevački muzej i galeriju kao i franjevački samostan Gorica.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu