Svijet     | 20.07.2021. 20:09 |

Propao pokušaj atentata na predsjednika Malija

FENA Internet

BAMAKO, 20. srpnja (FENA) – Ured predsjednika Malija Assima Goïte objavio je da je čelnik ove afričke države "siguran i zdrav" nakon što je danas za vrijeme bajramske molitve u džamiji u glavnom gradu Bamaku na njega pokušao nasrnuti muškarac naoružan nožem.

Novinar AFP-a u džamiji Grande u Bamaku, gdje se pukovnik Goïta pridružio ostalim vjernicima u molitvama za Kurban-bajram, rekao je da su predsjednika napala dvojica muškaraca, ali samo jedan je držao nož.

U izjavi predsjednikovog ureda navodi se da je napadač odmah priveden, a da je predsjednik odveden ravno u vojarnu izvan grada.

Napad zabrinjava zemlju koja se suočava sa sve većim sigurnosnim izazovima, uključujući pobunu džihadista i čestim napadima skupina povezanih s al-Qaidom i ISIL-om.

Pukovnik Goïta kontroverzna je figura - izvršio je dva vojna puča u manje od godinu dana. Proglasio se predsjednikom u svibnju nakon što je svrgnuo privremenu vladu koja je postavljena nakon što je on u kolovozu prošle godine vodio puč protiv bivšeg predsjednika Ibrahima Boubacara Keïte.

Obećao je vratiti zemlju u potpunu civilnu vladavinu početkom sljedeće godine.

-Sve je u redu. Nema problema, rekao je Assimi Goïta novinarima nekoliko sati nakon pokušaja napada, potvrđujući da njegova vladavina nije ugrožena.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo