Bosna i Hercegovina     | 22.07.2021. 08:36 |

Tomislavgrad: Stanje sigurnosti povoljno i stabilno

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 22. srpnja (FENA)  - Stanje sigurnosti na području općine Tomislavgrad je povoljno i stabilno, ocijenjeno je tijekom jučerašnje sjednice Općinskog vijeća Tomislavgrad.

Načelnik Policijske uprave Tomislavgrad Jozo Gudelj i zapovjednik Policijske postaje Tomislavgrad Mijo Mašić istaknuli su kako je stanje kriminaliteta u 2020. godini povoljnije jer je za 20 manji broj kaznenih djela u odnosu na 2019. godinu.

Ukupan broj kaznenih djela iz područja odgovornosti PU Tomislavgrad je 41 kazneno djelo od čega je 33 iz općeg kriminaliteta,6 iz gospodarskog kriminaliteta i 2 kaznena djela iz oblasti droga. 

U prošloj godini Policijska postaja Tomiskavgrad evidentirala je 98 slučaja narušavanja javnog reda i mira (NJRiM)  što je za 31 slučaj  više u odnosu na 2019.godinu.

U Gudeljevom i Mašićevom obrazloženju stoji da su najčešći uzroci NJRiM neriješeni imovinsko pravni odnosi, prekomjerno konzumiranje alkohola kao i nesuglasice unutar obitelji.

Što se tiče kontrole i reguliranja prometa na cestama djelatnici Policijske postaje Tomiskavgrad kontrolirali su 14814 vozila, izvršili su 1804 pregleda motornih vozila, izdali 2007 prekršajnih naloga od čega 162 zbog pogrešnog parkiranja. 

Iz prometa su isključili 68 motorna vozila od kojih 62 vozila nisu bila registrirana, a 6 vozila nije bilo tehnički ispravno.

Prema izvješću 152 vozača je isključeno iz prometa od kojih je 112 bilo pod utjecajem alkohola, 36 nije posjedovalo položen vozački ispit.

U prošloj godini evidentirane su 172 prometne nezgode u kojoj je 41 osoba zadobila tjelesne ozljede dok su 3 osobe smrtno stradale.

Prema strukturi prekršaja najviše ih je evidentirano zbog nedozvoljene brzine kretanja vozila, njih 652, zatim slijedi neispravna oprema i uređaji- 195 prekršaja,  a zbog alkohola je pokrenuto 97 zahtjeva za prekršajni postupak.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!