FENA biznis     | 22.07.2021. 13:21 |

Digitalni nomadi: Popularni trend u fokusu aktivnosti INTERA TP-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. srpnja - Već neko vrijeme pojam "digitalni nomadi" se sve češće može čuti u svakodnevnim razgovorima, a o popularizaciji ovog trenda govori i činjenica da sve više država u svijetu prepoznaje potencijal i uvodi izmjene zakona kako bi regulirale boravak ovih pojedinaca u zemlji.

Osluškujući iskustva susjedne Hrvatske, koja je realizirala i uvela vize za digitalne nomade te na taj način omogućila boravak od godinu dana digitalnim nomadima i članovima njihovih užih obitelji u državi, i ostale zemlje u regiji prilagođavaju uvjete boravka kako bi iskoristile sav potencijal za razvoj gospodarstva koji se krije u ovoj ciljnoj skupini.

Prirodne ljepote, geografska pozicija te niski troškovi života samo su neki od razloga zbog kojih se sve više pojedinaca iz različitih dijelova svijeta odlučuju neko vrijeme živjeti u Bosni i Hercegovini.  U trenucima kada je u Zastupničkom domu PS BiH usvojena Inicijativa kojom se traži reguliranje boravka digitalnih nomada u Bosni i Hercegovini te kada Vijeće ministara razgovara o izmjeni i dopuni Zakona o strancima BiH, INTERA Tehnološki Park implementira niz aktivnosti kojima promovira ovaj trend te prilagođava vlastite usluge kako bi Bosnu i Hercegovinu stavila na popis zemalja privlačnih ovoj ciljnoj skupini.

Code Hub Mostar: Alat za privlačenje digitalnih nomada u Mostar i BiH

Od svog osnivanja INTERA TP osluškuje tržište i trudi se prepoznati nove prilike za rast i razvoj, a potencijal u privlačenju digitalnih nomada prepoznao je još prije nekoliko godina kada je otvoren Code Hub Mostar. Već tri godine ovaj coworking prostor u središtu grada privlači turiste i digitalne nomade koji dio svog radnog vremena provode upravo u ovim prostorijama, a potom na društvenim mrežama i svojim web stranicama dijele pozitivna iskustva o ljepotama i potencijalu Bosne i Hercegovine. Prepoznajući važnost i mogućnosti koji se kriju u privlačenju digitalnih nomada, INTERA TP radi na razvoju paketa usluga za digitalne nomade kojim će unaprijediti usluge Code Hub-a Mostar te kreirati sveobuhvatnu ponudu koja će digitalnim nomadima omogućavati cjelovit doživljaj, mogućnost za rad i upoznavanje Bosne i Hercegovine.

CBCC 2021: Regionalna konferencija s fokusom na digitalne nomade

O coworking prostorima i digitalnim nomadima pričat će se i na Cross Border Coworking Conference koju INTERA Tehnološki Park i Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis iz Nikšića organiziraju početkom listopada u Budvi. Dvodnevna konferencija, na kojoj svi zainteresirani mogu sudjelovati besplatno, okupit će regionalne coworking menadžere, coworkere, digitalne nomade, freelancere, relevantne organizacije i institucije koji će kroz networking i odličan program konferencije imati priliku upoznati se s najnovijim trendovima te saznati koji su to ključni koraci koje je potrebno poduzeti kako bi zemlje regije iskoristile puni potencijal koji sa sobom donosi boravak i rad digitalnih nomada.

„Cross Border Coworking Conference kruna je našeg zalaganja da još jedan globalni trend predstavimo u regiji na kvalitetan način. U Bosni i Hercegovini i zemljama regije krije se ogroman potencijal za privlačenje digitalnih nomada, a vrhunski stručnjaci, ljudi s iskustvom rada s digitalnim nomadima te pojedinci koji su se već upoznali s čarima života u BiH i susjednim državama, a koje ćemo okupiti kroz naš program, najbolja su pozivnica za sudjelovanje na konferenciji.“, poručili su iz INTERA Tehnološkog Parka.

Spomenute aktivnosti se provode u okviru projekta 2CODE sufinanciranog sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'