Bosna i Hercegovina     | 22.07.2021. 15:11 |

Sjednica Skupštine BPK-a Goražde 27. jula

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 22. jula (FENA) - Kolegij Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde utvrdio je dnevni red i termin održavanja 19. redovne sjednice kantonalnog parlamenta, a sjednica će biti održana 27. jula.

Dnevnim redom planirano je razmatranje Nacrta zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu na području BPK Goražde, Nacrta zakona o robnim rezervama BPK Goražde, kao i Prijedlog odluke o organizacijama kulture naroda Bosne i Hercegovine od posebnog značaja za BPK Goražde.

Pred poslanicima će se naći i Izvještaj o provedenim aktivnostima na izgradnji, održavanju, sanaciji i rekonstrukciji regionalnih cesta i mostova na području BPK-a Goražde u 2020. godini.

Predviđeno je i razmatranje izvještaja o radu Javnog preduzeća Bosansko-podrinjske šume d.o.o. za prošlu godinu,  Izvještaja o radu Javnog preduzeća RTV BPK Goražde d.o.o takođe za prošlu godinu te izvještaja o radu svih osnovnih i srednjh škola na području BPK Goražde za 2019. i 2020. godinu.

Takođe, kako je utvrđeno dnevnim redom biće razmatrana Informacija o stanju poljoprivrede i ruralne infrastrukture na području tog kantona za 2020. godinu, Prijedlog rezolucije o zaštiti i unapređenju kvalitete zraka u zatvorenom prostoru u BPK i Prijedlog deklaracije o zaštiti rijeka u BPK Goražde.

Kolegij Skupštine BPK Goražde donio je i zaključak kojim se sugeriše Zavodu za javno zdravstvo BPK Goražde da u prioritete za vakcinaciju uvrsti i prosvjetne radnike kako bi se vakcinisali prije početka školske 2021./2022. godine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'