Stranačke aktivnosti     | 22.07.2021. 15:46 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH: Očekujemo od međunarodne zajednice snažnu potporu u rješavanju otvorenih političkih pitanja

U Tuzli je održana 24. redovita sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH. Na početku sjednice članovi Predsjedništva potvrdili su kako su zaključci s prethodne sjednice okvir i smjer djelovanja svih dužnosnika HDZ-a BiH u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti sa svih razina dok traju razgovori i pregovori o otvorenim političkim pitanjima.

Predsjednik dr. Čović upoznao je članove Predsjedništva HDZ-a BiH o aktivnostima i razgovorima oko ograničenih izmjena Ustava kojima će prethoditi izmjena Izbornog zakona. Također članovi Predsjedništva informirani su o razgovorima koji su po tom pitanju vođeni na međunarodnom forumu u Dubrovniku gdje se predsjednik dr. Čović, uz visoke političke dužnosnike na međunarodnoj razini, susreo i s novim Visokim predstavnikom, gospodinom Schmidtom koji u kolovozu preuzima dužnost.

Predsjedništvo HDZ-a BiH je dalo potporu svim aktivnostima koji će očuvati Bosnu i Hercegovinu i njen suverenitet kao domovine tri ravnopravna konstitutivna naroda, ali i svih ostalih.   Konstitutivnost  kao natkrovljujuće ustavno načelo je ugrađeno u temelje Bosne i Hercegovine i ovaj temeljni ustavni postulat prepoznaju Ustavni sud BiH i Međunarodni sud za ljudska prava čije je odluke o sprječavanju diskriminacije, dominacije i preglasavanja nužno, u što skorijem vremenu u neizbornoj godini, u potpunosti implementirati. Potvrđeno je kako se omogućavanjem aktivnog i pasivnog biračkog prava svim stanovnicima Bosne i Hercegovine kroz reforme Izbornog zakona treba praktično osigurati legitimno predstavljanje uvažavajući političku volju svih stanovnika Bosne i Hercegovine.

Na sjednici se razgovaralo i o izradi Strateškog dokumenta u okviru HNS-a koji dugoročno treba usmjeriti nacionalno očuvanje i jačanje hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini kroz pitanja demografije, kulture, gospodarstva i razvoja, kao i svih pitanja od vitalnog značaja za hrvatski nacionalni identitet u Bosni i Hercegovini.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo