Bosna i Hercegovina     | 22.07.2021. 16:22 |

Obilježen Kurban-bajram u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. jula (FENA) - Bajramskim prijemom za predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u Bosni i Hercegovini, predstavnike međunarodnih organizacija u BiH, predstavnike vjerskog, javnog i kulturnog života u BiH, te za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, u organizaciji ministra odbrane Sifeta Podžića i Ureda vojnog muftijstva Ministarstva odbrane, u Domu OS BiH u Sarajevu danas je obilježen muslimanski blagdan Kurban-bajram.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić je svima zahvalio na prisustvu Bajramskom prijemu u povodu zajedničkog obilježavanja Kurban-bajrama, muslimanima čestitao ovaj blagdan, te ukazao na značaj zajedničkog obilježavanja značajnih, državnih, vjerskih i kulturnih datuma u MO i OSBiH.

- Ovo su dani koji nas također podsjećaju da su ljudi jedna porodica, da treba da žive u miru kao braća i sestre. Svijest o međusobnoj povezanosti i bliskosti, uprkos svim iskušenjima kroz koja je prošao ljudski rod, pa i ovo iskušenje pandemije koronavirusa kroz koje prolazimo, održala nas je u životu. Sretni smo i zadovoljni što u sistemu odbrane zajednički dijelimo te vrijednosti i radosti života, zato su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH svijetli primjer u našoj državi i društvu koje jasno manifestuju tu ljepotu raličitosti i zajedništva, ali i volje i znanja  u ostvarenju važnog stuba državnosti koje je u službi naroda - istakao je ministar Podžić.

Prijemu su nazočili najviši predstavnici EUFOR-a, NATO-a u BiH, vojni atašei prijateljskih zemalja, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović i drugi predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, generalski kor OSBiH, kao i pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

 

                                                                                     

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta