Svijet     | 22.07.2021. 18:09 |

Obamina i Springsteenova knjiga 'Renegades' u oktobru u knjižarama

FENA Internet

NEW YORK, 22. jula (FENA) – “Renegades: Born in the USA” ukoričeno je uzdanje popularnog podcasta “Renegades” koji sadrži razgovore o svemu, od slave do automobila i o samoj zemlji, između bivšeg predsjednika Baracka Obame i Bruca Springsteena.

Penguin Random House i Obamina kompanija Higher Ground objavili su u četvrtak da će se „Renegades“ pojaviti u knjižarama 26. oktobra. Knjiga po cijeni od 50 dolara uključuje rijetke fotografije, rukopise Springsteenovih pjesama i komentare Obaminih govora.

-Tokom godina ustanovili smo da imamo zajednički senzibilitet. Prema radu, prema porodici, i prema Americi. Na naše vlastite načine, Bruce i ja smo bili na paralelnim putovanjima u pokušaju da shvatimo ovu zemlju koja je toliko toga dala obojici. Pokušali smo da stvorimo hronike priča njenih ljudi. Tragali smo za načinom da povežemo naše individualne potrage za smislom i istinom i bliskošću sa širom pričom o Americi – navodi Obama u saopćenju

U uvodu knjige, Springsteen piše da su on i Obama potegnuli ozbiljna pitanja „o sudbini zemlje“, sreći njenih građana i o destruktivnim, ružnim, zlim, korumpiranim snagama koje bi voljele da sve to ponište“.

- Ovo je vrijeme za ozbiljno razmatranje koga mi želimo i kakvu vrstu zemlje ćemo ostaviti našoj djeci – piše Springsteen, koji je u 2016. primio Medalju slobode od Obame.         

  - Da li ćemo dopustiti da to prođe kroz prste najboljima među nama ili ćemo se ujediniti kako bi se suočili s vatrom? U ovoj knjizi nećete naći odgovore na ta pitanja, ali ćete pronaći nekolicinu tragača  koji daju najbolje od sebe kako bi nas privolili da postavljamo bolja pitanja - piše Springsteen, prenosi Assiociated Press.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta