Bosna i Hercegovina     | 23.07.2021. 11:50 |

Čampara: Inzkova odluka će doprinijeti društvenom miru u Bosni i Hercegovini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara pozdravio je odluku visokog predstavnika Valentina Inzka kojom su nametnute dopune Krivičnog zakona BiH u dijelu zabrane negiranja genocida. 

 - Zahvaljujem se gospodinu Valentinu Inzko što je smogao snage i nametnuo dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine te na taj način zabranio negiranje genocida. Vrijeđanje žrtava genocida i negiranje presuda međunarodnih sudova postalo je, nažalost, svakodnevnica u Bosni i Hercegovini. Civilizacijska i historijska odluka gospodina Inzka zasigurno će doprinijeti društvenom miru u Bosni i Hercegovini, ali i postaviti negatore genocida i promotore ratnih zločinaca u sferu u kojoj se odavno trebaju nalaziti, a to je sfera krivičnog zakonodavstva - naveo je Čampara u saopćenju za javnost. 

 Pozvao je policijske strukture da nadležnim organima podnose prijave o svakom počinjenom krivičnom djelu negiranje genocida, a pravosudne institucije da krivično gone i presuđuju svakom pojedincu koji se ogriješi o nametnutne dopune Krivičnog zakona BiH.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta