Stranačke aktivnosti

Saopštenje za javnost PDP-a

Saopćenje

Partija demokratskog progresa ukazuje da je potpuno nepotrebna odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da, nametne dopune Krivičnog zakona, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Potezanjem za Bonskim ovlaštenjima Valetin Incko je unio dodatnu nestabilnost u ionako rovitu situaciju u BiH te napravito ogromnu štetu.

Inzko je svoj mandat proveo u hibernaciji i potpuno je nepotrebno da na odlasku iz BiH povlači poteze koji će uzrokovati politički haos.

U zemlji u kojoj cvjeta korupcija, izbori dobijaju na izbornim prevarama, a evropski put u zastoju, sa nagomilanim ekonomskim i socijalnim problemima krajnje je kontraproduktivno nametati bilo kakve zakone, a posebno osjetljive poput ovog.

Takođe, upozoravamo da će nametnute dopune Krivičnog zakona biti korištene i za političke obračune.

Na dešavanja u proteklom ratu do sada nije bilo moguće imati sličan pogled kod naroda u BiH, a najnovija odluka izazvat će dodatne tenzije, što ide na ruku onim političkim snagama koje ne žele pokretanje ka budućnosti, bez tenzija i stalnih izazivanja sukoba.

PDP
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.