Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost HDZ BiH

Saopćenje

Predsjednik Čović nazočio na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac povodom Dana Općine

U povodu obilježavanja Dana općine Domaljevac-Šamac danas je održana svečana sjednica Općinskoga vijeća na kojoj je nazočilo mnoštvo gostiju među kojima su bili predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti svih razina u BiH te gosti iz Republike Hrvatske..

Izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH predvodio je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, dok je visoke uzvanike iz Republike Hrvatske predvodio Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Svečanost je počela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, a potom nastavljena svečanom sjednicom Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac.

Prilikom obraćanja predsjednik Čović je čestitao Dan općine, kazavši da svi mogu biti ponosni na uspjeh ove općine. „Okupili smo se danas da uveličamo ovu svečanost obilježavanja Dana općine Domaljevac Šamac, uvjeren sam da sve ono što radimo 23. godine od formiranja ove općine, a sinoć smo promovirali monografiju Četvrt stoljeća Županije Posavske, pa zabilježili puno toga što vrijedi naglasiti jer sve smo uspjeli sami uraditi, ili zajedno s prijateljima iz Republike Hrvatske. Drago mi je da smo u mozaiku sinergije kojeg gradimo prema našim općinama, došli do toga da možemo kazati da je održivost ovog prostora potpuna, u svim našim općinama, Domaljevcu - Šamcu, Orašju i Odžaku. Naravno da ćemo s viših razina vlasti, kao prošle, i ove godine pomagati kako Županijski, tako i općinske proračune, a vidjeli smo da je i Vlada Republike Hrvatske preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske također odvojila sredstva za određene projekte koji se ovdje prepoznaju. Osnova mora biti naša samoodrživost, da bi se realizirali mnogi projekti koje ste prezentirali, moramo mnogo više biti okrenuti sebi, biti svjesni da smo mi možemo te poslove raditi, što u prvi plan stavlja i naše ljude. Ako nastavite raditi kao u posljednje vrijeme, siguran sam da neće biti problema i da će potpore nastaviti stizati i sa županijske, entitetske i državne razine vlasti ali i Republike Hrvatske i da će svi biti uz vaše projekte“, istaknuo je dr. Čović.

Predsjednik Čović je izrazio i poticaj za završetak postojećih projekta ali i osmišljavanje novih: „Uvijek će te uz sebe imati prijatelje koji su danas došli ovdje s nama, i puno onih koji stoje uz Domaljevac-Šamac kao jednu od najmlađih općina u BiH“, poručio je dr. Čović.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.