Stranačke aktivnosti     | 23.07.2021. 14:49 |

Priopćenje za javnost Gradskog odbora HRS-a Široki Brijeg

FENA Saopćenje

Priopćenje za javnost: Je li moguće ovo - Gradske službe pale vatre unutar šumskih površina?

 Za rubriku vjerovali ili ne: prigodom radova na projektu uređenja javne površine uz rijeku Lišticu, protivno svim sigurnosnim protokolima zaštite od požara, protivno uredbama županijskih službi, gradske službe, po ovim vrućinama, pale korov i nisko raslinje tik uz šumsku površinu.

 Je li moguće ovo? Pogotovo znajući muku koju vatrogasne jedinice imaju sa požarima, čak i prigodom jučerašnjeg požara na duhanskoj stanici.

 “Upozoravamo građane da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, vodova dalekovoda i sl., te apeliramo na pridržavanje zakonskih odredbi. Ne palite vatru na nedopuštenim mjestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša mala nepažnja može imati nesagledive posljedice, za koje možete i kazneno odgovarati.” govorio je nedavno dr. sc. Drago Martinović/Uprava Civilne zaštite ŽZH

 Kako je moguće da se gradske službe ne pridržavaju istoga? Kako možemo očekivati od „običnog“ puka poštivanje zakona, ako nadležne službe ne poštuju isti? Znajući kako se ovi radovi vrše preko puta duhanske stanice koja je gorila jučer, pitanje je jesu li ovi radovi razlog požara koji je jučer zahvatio njene ruševine?

 G.O. HRS-a Široki Brijeg uputio je zahtjev inspekcijskim službama da hitno iziđu na teren i urade inspekcijski nadzor radova koji se obavljaju i obavijestili smo nadležne službe o načinu obavljanja radova. Također, odgovornost za ovakvo neodgovorno ponašanje tražit ćemo već na sljedećoj sjednici gradskog vijeća Širokog Brijega.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'