Kultura     | 24.07.2021. 10:30 |

Predstavljeni romani za djecu 'Folirant u razredu' i 'Sedmero znatiželjnih'

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 24. srpnja (FENA) - Romani za djecu i mladež "Folirant u razredu" i "Sedmero znatiželjnih" duvanjske autorice Ivane Ćurić predstavljani su u petak navečer u dvorani HKUD fra Jozo Križić u Roškom Polju u Tomislavgradu, u sklopu manifestacije "Roško kulturno ljeto".

Na samom početku u ime organizatora ove manifestacije, Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva "Fra Jozo Križić" iz Roškog Polja nazočnima se obratila Iva Krajina, koja je zahvalila autorici na prihvaćenom pozivu te izrazila iskrenu dobrodošlicu predstavljačima knjiga profesorici Snježani Redžepagić i Mirku Ćuriću.

- Ovo su romani o odrastanju, namijenjeni za djecu i mladež, ali provjereno i za odrasle jer su ih sve moje prijateljice pročitale u dahu - kazala je Redžepagić.

Svojim nastupima večer su uveličali mlađi članovi HKUD fra Jozo Križić koji su okupljene oduševili pjesmom i tradicijskim plesom.

Uspješno su uprizorili i dio iz romana "Folirant u razredu" čime su nasmijali dobro raspoloženu publiku, a uz tradicijske pjesme, uz pratnju gitare, čuli su se i taktovi moderne glazbe kojima su nazočne počastile polaznice glazbene škole u Roškom Polju.

U svom obraćanju, drugi predstavljač Mirko Ćurić, inače nakladnik i glavni urednik predstavljenih romana, nahvalio je stil pisanja duvanjske autorice Ivane Ćurić ističući istinsku vrijednost njezinih djela.

- Ovi romani u sebi imaju humor, životnost i odraz zdrave sredine u kojoj su nastali te dobrih međuljudskih odnosa između mlađe i starije populacije. U današnje vrijeme to nije česta pojava u književnosti, stoga su ove knjige pravo osvježenje - kazao je Ćurić.

Na koncu se okupljenima obratila i autorica Ivana Ćurić koja je zahvalila svima te priznala kako je ovo za nju posebna večer.

Kulturno-sportska manifestacija "Roško kulturno ljeto" nastavlja se dalje i traje do 13. kolovoza.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana