Bosna i Hercegovina     | 25.07.2021. 15:32 |

Uhapšene četiri osobe u akciji u borbi protiv krijumčarenja droge

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. jula (FENA) - Na terenu na području Velike Kladuše, realizirana je zaplijena velike količine opojne droge marihunana kao i otkrivanje specijalno napravljenih kapaciteta za uzgoj opojne droge, koja je krijumčarena na ilegalnom narko -tržištu u Bosni i Hercegovini kao i u zemljama EU.

Postupajući pod nadzorom Tužiteljstva BiH, više desetina policijskih  djelatnika Granične policije (Središnji istražni ured Odsjek za prikrivene operacije) uz potporu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i asistenciju MUP-a USK, na području Velike Kladuše, realizirali su akciju otkrivanja i zaplijene velike količine opojne droge marihuana, kao i ilegalnih zasada ove opojne droge u specijalno napravljenim skrivenim kapacitetima za uzgoj i pripremu opojne droge. 

Tijekom akcije lišene su slobode četiri osobe, osumnjičene za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

U realizaciji ove opsežne akcije ostvarena je suradnja sa partnerskim institucijama Hrvatske.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će u zakonskom roku biti dovedeni i predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odliuku o daljim aktivnostima u predmetu.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH, regionu i Europskoj uniji, poduzima aktivnosti u više predmeta u borbi protiv neovlaštenog prometa opojnh droga u velikim količinama, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta