Stranačke aktivnosti     | 26.07.2021. 09:01 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Dne, 23. srpnja 2021.

Priopćenje za javnost

Gospodine Schmidt, narod šuti a to nije dobro!

Hrvatska stranka BiH još jednom pozdravlja odluku visokog predstavnika gospodina Valentina Inzka o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH kojima se kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločina i osoba osuđenih za ratne zločine. Ne začuđuju reakcije pojedinaca i stranaka u BiH, koje odbacuju odluku te smatraju kako visoki predstavnik ne bi trebao nametati zakone nego da ih sami trebamo donositi. Što ste onda čekali imali ste dovoljno vremena da donesete ovakav i slične zakone a niste. Očigledno je da su se uznemirili vampirski duhovi kod domaćih političara jer ovim nametnutim zakonom oduzet im je ključan alat za manipuliranje i zastrašivanje građana. Odlukom da se nametne zakon o negiranju genocida i veličanju ratnih zločina zabijen je glogov kolac povampirenim političarima kojima je odzvonilo.

Za sve građane BiH, trenutno, jedini garant da ova zemlja, koliko toliko, očuva mir i stabilnost jeste prisustvo međunarodne zajednice, koja bi mogla i mora učiniti puno više. Ovim putem pozivamo međunarodnu zajednicu i Vijeće za provedbu mira u BiH da osiguraju uvjete kako bi novi Visoki predstavnik za BiH gospodin Schmidt mogao koristiti bonske ovlasti te nametnuti i druge zakone koji će osigurati put BiH u euroatlantske integracije. Visoki predstavnik bi trebao dati rok, domaćim političarima, za donošenje određenih zakona, ali ako to ne učine, pozivamo ga da nametne sve zakone koji će osigurati građanima BiH mir i stabilnost te zaustaviti one koji svakodnevno prijete podjelama i odcjepljenjem. Građani su prestrašeni i umorni od ovakvih i sličnih prijetnji o negiranju države Bosne i Hercegovine te je krajnje vrijeme da se poduzmu koraci kako bi se ovakvi političari smjestili gdje im je i mjesto. Zakoni za rješavanje ovakvih problema zasigurno neće biti donesen u Parlamentu BiH, svi rokovi su prošli, te pozivamo Visokog predstavnika da nametne ovakve zakone kao i zakone za borbu protiv kriminala i korupcije.

Upozoravamo novog Visokog predstavnika, narod šuti a to nije dobro, plašimo se da bi strah od ratnih pokliča o odcjepljenju mogao prouzročiti nove sukobe koje pojedini političari zazivaju kako bi zaštitili sebe i organizacije koje im služe da što dulje ostanu na vlasti. Za Visokog predstavnika ne bi smjelo biti ne dodirljivih koji se kukavički kriju iza dužnosti koje obnašaju. Neka Visoki predstavnik bude cjepivo protiv kriminala, korupcije, nepotizma i drugih pošasti koje su zahvatile ovaj napaćeni narod koji ne gubi nadu i vjeru da svi u Bosni i Hercegovini mogu živjeti bolje.

                                                                                                               

                                                                                                                        Ured za informiranje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!