Bosna i Hercegovina     | 26.07.2021. 11:57 |

U narednih sedam dana u KS-u biće vakcinisano 25.000 građana

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i radni tim za provođenje aktivnosti u realizaciji vakcinacije u KS saopštili su da će u nerednih sedam dana biti vakcinisano 25.000 građana Kantona Sarajevo. 

Glasnogovornica Ministarstva zdravstva KS Mirna Pecikoza na pres-konferenciji iznijela je podatke vezane za plan vakcinacije u KS-u. 

- Možemo najaviti da danas dolazi isporuka vakcina AstraZeneca  u većoj količini, oko 24.000 doza. S obzirom na taj podatak, danas je u Zetri nastavljena revakcinacija građana, koji su se prethodno vakcinisali, a već od sutra, 27. jula, biće vakcinisano 3.500 građana 4A-grupe, koji su se već prijevili, a radi se o osobama ispod 60 godina i oni će dobiti poziv - kazala je Pacikoza.  

Navela je da  će  28., 29. i 30. jula, na poziv doći 3.500 (srijeda), te dva puta po 3.000 građana (četvrtak i petak) iz 4B grupe. Radi se građanima sa esencijalnim zanimanjama - obrazovanje, policija, inspekcije.

- Od 31. jula, subota, možemo najaviti da Ministarstvo zdravlja i KS prvi put kreću u dane "otvorenih vrata". Za taj dan odvojeno je 4.000 vakcina AstraZeneca za sve građane, od 18 godina i starije. Svi koji žele da se vakcinišu AstraZeneca vakcinom, a stanuju u KS mogu doći u Zetru da se vakcinišu - kazala je Pecikoza. 

Također, u dane 1. i 2. augusta biće odvojeno po 4.000 vakcina Astra Zeneca za sve  građane KS, bez obzira na dobnu skupinu.

Iz Ministarstva zdravstva KS mole sve građane za strpljenje i poštovanje higijensko -  epidemioloških mjera, kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Upućen je poziv stažistima i volonterima za pomoć pri adminstrativnim poslovima na Zetri da se "pro bono" prijave i pomognu.  

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo