Kultura     | 26.07.2021. 11:49 |

Zagrebačko kazalište s predstavom 'Pluća' u četvrtak gostuje u NPM-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. srpnja (FENA) - U okviru kulturno-turističke manifestacije "Mostarsko ljeto 2021" u Narodno pozorište Mostar u četvrtak, 29. srpnja, stižu gosti iz Hrvatske. Riječ je o dijelu ansambla teatra Exit iz Zagreba koji će na Velikoj sceni NPM-a izvesti predstavu "Pluća" autora Duncana Macmillana, u režiji Aide Bukvić s početkom u 20 sati.

U predstavi igraju Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

 - Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, voze se i automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednoga popodneva On 'predloži dijete'. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari, jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno. 

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskošću u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena, dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku, na pravom mjestu, kada se ipak dogodi 'život' - zapisala je o predstavi redateljica Aida Bukvić.

 Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog stožera FBiH koje su na snazi.

Ovom izvedbom u Narodnom pozorištu Mostar službeno će biti spuštena zavjesa na kazališnu 2020./2021. sezonu koja se usprkos otežanoj situaciji prouzrokovanoj pandemijom covida-19 pokazala kao uspješna, ističu iz NP Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta