Sport     | 26.07.2021. 14:42 |

Naomi Osaka: Imala sam osjećaj 'ispunjenja dužnosti' prema Japanu

FENA Internet

TOKIO, 26. jula (FENA) - Japanska teniserka Naomi Osaka rekla je u ponedjeljak da je imala "osjećaj ispunjenja dužnosti" prema Japanu kad joj se pružila prilika da zapali olimpijski kotao na prošlosedmičnoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju.

S obzirom da joj je ovo prvi put da učestvuje na Olimpijskim igrama, slika Osake odmah su urezane u japansku sportsku historiju kada se pojavila na ekranu dok je nosila olimpijski plamen na Nacionalnom stadionu na kojem nije bila publika.

Upitana o iskustvu nakon pobjede u drugom krugu ženskog prvenstva, Osaka je rekla da razumije težinu "zaista velike časti", s obzirom na to da je odrasla gledajući ceremonije otvaranja olimpijskih igara, prenosi japanska novinska agencija Kyodo.

- Za mene je to bilo nešto što kao dijete vidite na televiziji, okupljate se oko televizora sa porodicom i gledate cijelu ceremoniju. Znam da su moji baka i djed vjerovatno plakali - rekla je.

- Iskreno, nisam osjećala pritisak. Za mene je više bio osjećaj uzbuđenja i bilo je to kao osjećaj ispunjenja dužnosti. To je bilo nešto što sam željela postići - kazala je Osaka.

Osaka se takmiči na svom prvom teniskom turniru otkako se povukla sa French Opena krajem maja nakon što je javno govorila o tome kako se bori sa anksioznošću.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo