Bosna i Hercegovina     | 26.07.2021. 15:53 |

Visoko - Udruženjima i klubovima 88.000 KM za sportske i kulturne programe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Potpisivanje ugovora s udruženjima koja su dobila finansijsku podršku za svoje projekte upriličeno je danas u Gradskoj upravi Visoko, a riječ je većinom o udruženjima i organizacijama koja se bave kulturnim događajima, kao i sportskim klubovima.

- Raspodjelili smo 88.000 KM, a ostalo je još nešto sredstava za eventualne vanredne aktivnosti za koje ćemo također dati podršku. Prošle godine nije bilo realizacije ovih sredstava, a ove godine smo uspjeli da ih osiguramo i ona su odmah i operativna i čim potpišemo ugovore možete krenuti u realizaciju projekata - kazao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

Dodao je da je cilj da podrže projekte i prepoznaju ključne stvari, koje su tradicija, ali i bitne za razvoj sporta i kulture u Visokom.

Pored ovih sredstava, 200.000 KM će kao redovna sredstva dobiti ligaški klubovi iz Visokog, Nogometni klub Bosna, Rukometni klub Bosna i Košarkaški klub Visoko, a prema riječima gradonačelnika, za narednu godinu će se izvršiti i provjera među klubovima koji također učestvuju u ligaškim takmičenjima, pa će i oni ući u ovu vrstu podrške - saopćeno je iz Pres-službe Grada Visoko.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'