Stranačke aktivnosti     | 27.07.2021. 10:43 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Demokratska fronta kao generator parlamentarne borbe za uspostavu građanske države nikada nije, ne broji i nikada neće brojati krvna zrnca svojih simpatizera, članova i funkcionera.

DF je stranka koja ne okuplja Bošnjake, Srbe, Hrvate i ostale, DF je politička partija koja u svojim redovima okuplja građane – Bosance i Hercegovce, sposobne i kompetentne članove društvene zajednice.

Na najvećim političkim pozicijama u DF-u su pripadnici svih etničkih skupina i međuetničke razlike u DF-u se ne prave, one se eliminušu jer mi želimo državu u kojoj su svi njeni građani bez obzira na rasu, pol i vjeru jednakopravni.

Očigledno je da osim pripadnika destruktivne politike koja dolazi iz Banjaluke i Mostara postoje i krugovi u Sarajevu kojima odgovora podijeljena i nefunkcionalna BiH.

Nismo iznenađeni što pojedinci i njima bliski mediji pokušavaju zaustaviti imenovanje Biljane Begović za ministricu u Vladi BPK, ali smo razočarani što u toj prljavoj političkoj borbi povrijeđenih ega, neispunjenih ambicija i partikularnih interesa ne biraju sredstva do svog cilja koji je sve osim javni interes.

Jasno je ko generiše atmosferu linča protiv Biljane Begović, ali ostaje nejasno zašto pojedini političari i mediji u svojoj „borbi“ koriste jezik mržnje istovremeno praveći krivično djelo raspirivanja međuetničke, nacionalne i vjerske mržnje.

DF neće podleći pritiscima partikularnim interesima pojedinaca i odreći se kandidatkinje, čiji kvalitet potvrđuje CV koji je daleko bolji od onih koji je kritikuju. Ako neko od DF-a očekuje da se odrekne svoje kandidatkinje jer nekome smeta činjenica da dolazi iz srpskog konstitutivnog naroda, onda nije do kraja upoznat sa misijom i željom DF-a - BiH za sve njene građane.

BPK Goražde može se ponositi činjenicom da je među prvima u BiH postao otvorena sredina za sve građane BiH i te vrijednosti danas se trebaju odbraniti u Skupštini BPK Goražde. Uvjereni smo da iza napada na Begović stoje bivši članovi DF-a koji su svoju karijeru nastavili u drugim političkim subjektima, ali u Skupštini BPK manipulacijom i formiranjem Kluba nezavisnih poslanika žele ostvariti dodatnu ličnu korist zbog čega su i odstranjeni iz ove stranke.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom