Bosna i Hercegovina     | 27.07.2021. 13:20 |

Đonlagić: Pojedini zastupnici i delagati odlučili da blokiraju rad PSBiH na najgori način

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 27.  jula (FENA) - Poslanik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Dženan Đonlagić izjavio je danas kako su „pojedini zastupnici i delagati odlučili da blokiraju rad PSBiH na najgori mogući način“ i da za to, u civilizacijskom svijetu, nema opravdanja.

-  Evidentno je i da Dom naroda za dva dana neće biti održan iz razloga što je ono što nije uradila Parlamentarna skupština BiH, upravo zbog blokade tih istih ljudi, odlučio uraditi visoki predstavnik, ponuditi smiraj porodicama žrtava i preživjelih - rekao je Đonlagić.

Dodao je da nisu htjeli da minimiziraju tako što će ući u salu i, tobože, raspravljati o o pojedinim zakonskim rješenjima i prijedlozima jer ne mogu odlučivati zbog entitetskog glasanja i nijedno zakonsko rješenje ne bi moglo proći.

- Dakle, ovo nije minimiziranje, ovo je poruka onima koji su se odlučili na ovaj potez da su imali šansu da na osnovu ove odluke smognu snage i dožive katarzu – naveo je Đonlagić.

Tužno je, prema njegovim riječima, sve to slušati i gledati zato što je to bila prilika da se napravi iskorak u BiH i da, pogotovo oni nosioci javnih funkcija i političari u BiH, pošalju drugačiju poruku, ne samo za BiH, nego i za cijeli svijet.

Uskoro video!

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'