Bosna i Hercegovina     | 27.07.2021. 15:25 |

Podžić u posjeti kasarni OSBiH u Bijeljini  

FENA Saopćenje

BIJELJINA, 27. jula (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić boravio je danas u radnoj posjeti 3. pješadijskom bataljonu 5. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH (OSBiH) u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini.

Komandant 3. pješadijskog bataljona pukovnik Nebojša Jovanović predao je raport ministru odbrane BiH Sifetu Podžiću, poželivši dobrodošlicu na lokaciju kasarne u Bijeljini, a pored pripadnika 3. pješadijskog bataljona, ministra Podžića dočekao je i komandant 5. pješadijske brigade OSBiH brigadir Emir Kliko.

Tom prilikom, ministar Podžić je upoznat s organizacijsko-formacijskom strukturom i misijom bataljona, kao i sa preduzetim operativnim mjerama i radnjama u cilju sprečavanja pojave i širenja virusa COVID 19. 

Podžiću su prezentirane i aktivnosti saradnje s civilnim strukturama vlasti i Štabom civilne zaštite Grada Bijeljina.

Također, ministar je upoznat i s problemima s kojima se bataljon svakodnevno susreće u realizaciji zadataka.

Podžić je ukazao na aktivnosti i napore koje preduzimaju predstavnici Ministarstva odbrane BiH kako bi unaprijedili život i rad svih pripadnika Oružanih snaga BiH.

Istovremeno, izrazio je zadovoljstvo zatečenim stanjem u Bataljonu, te istakao važnost preduzimanja svih preventivnih mjera i radnji na sprečavanju nastanka i širenja COVID-a 19 među pripadnicima OSBiH.

Na kraju posjete, prisutni su obišli lokacije, gdje se ministar Podžić lično uvjerio u stanje infrastrukture na lokaciji te se informirao o svim problemima i poteškoćama s kojima se susreću pripadnici Oružanih snaga BiH, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo