Bosna i Hercegovina     | 28.07.2021. 10:38 |

Primopredaja 50 kontejnera za prikupljanje staklene ambalaže za općinu Ilidža

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. jula (FENA) - Kompanija 'Ekopak' najavila je za petak primopredaju 50 kontejnera za prikupljanje staklene ambalaže za općinu Ilidža.

Općina Ilidža je jedna od četiri lokalne samouprave u BiH u kojoj će biti implementiran regionalni projekt „Upravljanje staklenom ambalažom na zapadnom Balkanu“.

Provode ga Općina Ilidža, prvi operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini „Ekopak“, javno-komunalno preduzeće (KJKP) “Park”, Asocijacija za ekonomski razvoj (REDAH) i Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ). 

Projekt se provodi u okviru programa razvojnog partnerstva sa privatnim sektorom (develoPPP), a finansiran je od njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), kao i prvog operatera sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini ‘Ekopak’, te  operaterima sistema ‘Sekopak’ iz Srbije i ‘Pakomak’ iz Sjeverne Makedonije.

Regionalni projekt „Upravljanje staklenom ambalažom na zapadnom Balkanu“, bit će realizovan u BiH u Bihaću,  Travniku, Konjicu i na Ilidži.

Jedan od ciljeva je povećati stopu prikupljanja staklene ambalaže u tim općinama, za 20 posto, najavljeno je iz 'Ekopaka'.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana