Svijet     | 28.07.2021. 12:30 |

Dvije osobe poginule u poplavama u Islamabadu

FENA Internet

ISLAMABAD, 28. jula  (FENA) - Najmanje dvije osobe su poginule u srijedu kada su poplave izazvane olujnim nevremenom izazvale haos u  Islamabadu, javio je emiter programa Geo News.

U ažuriranom izvještaju o vremenskim prilikama na svom zvaničnom Twitter nalogu, zamjenik komesara Islamabada, Muhammed Hamza Shafqaat navodi da je „olujno nevrijeme u Islamabadu izazvalo poplave u raznim oblastima. Timovi čiste ceste.

On je kasnije objavio da su ceste u Islamabadu prohodne za saobraćaj.

Snimci iz sektora Islamabada E-11 i D-12 prikazuju automobile kako plutaju u nabujalim vodama nakon obilnih kiša koje su satima zahvatile pakistansku saveznu prijestonicu i grad Rawalpindi.

Islamabad i Rawalpindi primili su najviše kišnih padavina tokom trenutne  monsunske sezone.

Zvaničnici pakistanskog meteorološkog zavoda saopćili su da su neki kvartovi u Islamabadu primili 330 milimetara kiše po kvadratnom metru u proteklih nekoliko sati.

Pakistanski vojnici razmješteni su u Rawalpindiju kada je lokalna vlada zatražila pomoć vojske nakon neprekidnih kiša koje su izazvale velike poplave u Nullah Laiju.

Najmanje dvije osobe, među kojima i maloljetnik, poginule su kada je voda ušla u domove u sektoru E-11 u Islamabadu, javio je Geo News.

Četvero djece i njihova majka udavili su se kada je obližnji odvod poplavljen i voda je poplavila  njihovu kuću, saopćili su lokalni zvaničnici.

Kazali su da je troje djece spašeno dok su jedno dijete i njegova majka poginuli.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'