Kultura     | 28.07.2021. 13:19 |

Sarajevski gudački ansambl SAGA sutra u BKC-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. jula (FENA) - Sarajevski gudački ansambl SAGA sutra će nastupiti u Galeriji JU „Bosanski kulturni centar KS“ s početkom u 21 sat, u okviru festivala Baščaršijske noći.

Ansambl čine Ivana Đurić, violina, Ivan Vanja Radoja, violina, Sanja Manov, viola, Anela Dervišević, violončelo, saopćeno je iz Bosanskog kulturnog centra KS.

Na programu će biti djela koja su komponovali Gardel, Bizet, Bach, Albinoni, Massenet, Mozart, Delibes, Sinatra, M. Jackson i Queen.

SAGA izvodi popularnu, klasičnu i ponekad tradicionalnu muziku, ali nije uslovljena pojedinačnim žanrom. Širokim repertoarom želi da pokaže da je moguće klasičnom vrstom instrumenata i klasičnom postavom gudačkog kvarteta dobiti neklasičan rezultat i zanimljive muzičke aranžmane.

Ansambl je nastao 2019. godine u želji da se sarajevsko muzičko kamerno izvođenje obogati kroz koncerte i druge muzičke projekte.

S obzirom da je ansambl relativno mlad i zaustavljen u radu pandemijom, od značajnijih nastupa izdavaja se koncert u Zemaljskom muzeju BiH u decembru 2019., zatim snimanje muzike za film koji još uvijek nije objavljen, snimanje muzike za nagrađenu videoigru „The enchanted world“.

Ansambl je održao desetke nastupa u okviru književnih promocija, diplomatskih susreta i različitih evenata.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana