FENA biznis     | 28.07.2021. 11:29 |

Više od 300 sudionika iz 36 zemalja svijeta na konferenciji 'CONNECTO 2021'

FENA Saopćenje

Panel diskusije, prezentacije, izlaganja, radionice i B2B sastanci dio su bogatog programa konferencije CONNECTO 2021 koja je u utorak, 27.7.2021. godine započela u INTERA Tehnološkom Parku. Više od 300 sudionika iz 36 različitih zemalja svijeta, koliko ih se prijavilo za sudjelovanje na ovogodišnjem izdanju ovog jedinstvenog događaja, u posljednjem tjednu srpnja ima priliku u prostorijama INTERA TP-a ili putem online platforme čuti iskustva regionalnih stručnjaka, lokalnih i međunarodnih gospodarstvenika te predstavnika dijaspore, javnih institucija i organizacija civilnog društva.

„I ove godine organizirali smo punokrvni konferencijski B2B događaj, ovaj put u hibridnom obliku i nadamo se da će sljedeće izdanje - Connecto 2022 - biti s još većim fokusom na ovaj dio 'uživo', a manje 'online'. Kada je u pitanju konferencijski dio, okupili smo vrlo zanimljive i inspirativne govornike koji su podijelili svoja poslovna iskustva i dali osvrt na neke važne elemente poslovnog ambijenta u BiH. Sudionici su imali priliku čuti i vidjeti neke lijepe primjere poduzetnika iz dijaspore, a i u naredna dva dana bit će zanimljivih sadržaja. Već na samom konferecijskom dijelu ostvaren je niz poslovnih kontakata među sudionicima koji su tu došli uživo, a od 300 registriranih sudionika, polovina je rezervirala i sastanke koje će imati u online varijanti u ova tri dana, tako da smatramo da je događaj uspješan, a u narednom razdoblju nastojat ćemo pratiti i efekte svih uspostavljenih kontakata.“, istaknuo je prije konferencije gospodin Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog Parka.

Program je započeo svečanim obraćanjima gospodina Vedrana Šimunovića, direktora INTERA TP-a, gospodina Marija Kordića, gradonačelnika Mostara, gospodina Olava Reinertsena, veleposlanika Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, gospodina Erica Nelsona, veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, gospođe Ekaterine Dorodnove, zamjenice šefa Delegacije EU te gospodina Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNŽ-a. Svi su oni istaknuli značaj konferencije CONNECTO za Mostar i Bosnu i Hercegovinu ističući zajednička nastojanja ključnih aktera kao jedan od najvažnijih čimbenika napretka lokalnog gospodarstva. Osvrnuli su se na rezultate koji su postignuti kroz prethodna izdanja konferencije naglašavajući važnost ovog događaja i usklađenost njegovog cilja sa strateškim planovima grada, županije i države u cjelini.

„Čast mi je otvoriti događaj za koji vjerujem da je veoma značajan s obzirom da je nova, mlada ekipa i novi ljudi u Gradskom vijeću i u Gradu Mostaru opredijeljena da probamo čitavu regiju malo dići i pozicionirati Grad Mostar na mjesto koje zaslužuje kad je gospodarstvo u pitanju, da probamo iskoristiti sve prednosti koje imamo i koje nam u doglednom vremenu dolaze, uključujući infrastrukturne projekte koji se upravo dešavaju.“, rekao je u svom pozdravnom govoru gradonačelnik Mostara.

Program je nastavljen govorom gospođe Snježane Kopruner koja je nesebično s prisutnima podijelila svoj profesionalni put od Dalmacije preko Njemačke do Travnika te se osvrnula na važnost stranih investicija ističući potrebu da ključni akteri na tržištu zajednički nađu rješenje za bolje uvjete rada i života za mlade ljude te sprječavanje iseljavanja stanovništva. Njezin govor svojevrsni je sažetak misije konferencije CONNECTO koja se ove godine panel diskusijama osvrnula i na važnost infrastrukture za privlačenje investicija te na ekonomske potencijale Bosne i Hercegovine, ali bila i prilika za predstavljanje projekta Istraživanja investicijskih kapaciteta Konjica, Trebinja i Zeničko-Dobojske županije, platforme Digitalna komora, Europske poduzetničke mreže te Zakona o poduzetničkoj infrastrukturi. Program je dodatno upotpunilo i izlaganje gospodina Branimira Muidže, predsjednika VSI-ja BiH i direktora tvrtki HidelbergCement i Tvornice cementa Kakanj te prezentacije usluga sponzora.

Nakon inspirativnih govora i razmjene iskustava sudionike sljedećih dana čekaju B2B sastanci na kojima će i ove godine imati priliku upoznati potencijalne partnere, suradnike, dobavljače i klijente. Sudionike ove godine čeka i jedan novitet u programu – dvije online radionice posvećene digitalnoj transformaciji i prilikama digitalizacije te mogućnostima financiranja za MSP kroz EU projekte.

Ovogodišnje izdanje CONNECTO konferencije INTERA Tehnološki Park zajedno sa suorganizatorima, Gospodarskim komorama Srbije, Makedonije, Crne Gore, Rusije i Velike Britanije, organizirao je uz podršku EEN-a i brojnih partnera, pod pokroviteljstvom Vlade HNŽ-a, Grada Mostara i Vanjskotrgovinske komore BiH. Značaj CONNECTO 2021 konferencije prepoznali su i sponzorski podržali HT Eronet kao zlatni sponzor, ProCredit Bank kao srebrni sponzor i Alfa Therm, Nsoft i HP Mostar kao brončani sponzori.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo