Svijet     | 28.07.2021. 13:06 |

Beč - Mobilna škola 'Monti' seli na novu lokaciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO/BEČ,  28. jula (FENA) - Bečka mobilna škola "Monti" je fleksibilan sistem, koji zadovoljava sve standarde modernog školskog objekta. "Monti" je namijenjena za višekratnu upotrebu, stoga se nakon dvije godine korištenja seli s jedne lokacije na drugu.

Nakon selidbe iz bečkog Ottakringa u Floridsdorf, mobilna škola će biti proširena i privremeno će se koristiti kao područna škola "Mengergasse". Naziv "Monti" izveden je iz izvorne lokacije prve instalacije mobilne škole u bečkoj ulici Montleartstraße.

Sa šest prostranih učionica, uređenim vanjskim prostorom, hodnicima, zbornicom, sanitarnim čvorovima, garderoberom, prostorijom za domara, kao i skladišnim prostorom, "Monti" ispunjava zahtjeve moderne nastavne ustanove. Na novoj lokaciji škola će biti adaptirana za cjelodnevnu nastavu, pa će ubuduće raspolagati kuhinjom i trpezarijom. Pored toga, na krovu objekta će biti instalirani solarni paneli.

Zbog potrebe za dodatnim mjestima u školama u okrugu Floridsdorf, očekuje se da će "Monti" na novoj lokaciji ostati pet godina. Nakon čega se može ponovo demontirati i preseliti. Pored potreba za proširenjem kapaciteta "Monti" se može koristiti i kao alternativa prilikom renoviranja prvobitnih školskih objekata.

- Monti je od samog početka uspješan obrazovni projekat i pokazuje fleksibilnost bečkog obrazovnog sistema - rekao je  zamjenik gradonačelnika Beča i gradski vijećnik za obrazovanje Christoph Wiederkehr.

Sistem "Monti" škole razvila je WIP Wiener Infrastruktur Projekt GmbH, kompanija Wien Holdinga, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo