Bosna i Hercegovina     | 28.07.2021. 16:16 |

Sud BiH - Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Darko Jovanović i drugi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. jula (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora osumnjičenima u predmetu Darko Jovanović i drugi, donio je rješenje kojim je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH, te je u odnosu na osumnjičene Darka Jovanovića, Murata Dizdarevića, Almira Pehlića i Armina Sefića odredio mjeru pritvora.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 25. augusta 2021. godine ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih Zakonom o krivičnom postupku BiH u odnosu na osumnjičenog Darka Jovanovića (zbog opasnosti od bjekstva), u odnosu na sve osumnjičene (zbog bojazni da će uništiti ili sakriti dokaze, te utjecati na svjedoke) i u odnosu na osumnjičene Darka Jovanovića i Almira Pehlića (zbog bojazni da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo).

Osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona BiH u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ BiH - saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom