Bosna i Hercegovina     | 28.07.2021. 16:56 |

Uspostavlja se razvojni tim Grada Livna

FENA Mario Loncar

LIVNO, 28. srpnja (FENA) - Gradonačelnik Grada Livna Darko Čondrić donio je Odluku o pristupanju izradi strategije razvoja Grada Livna za razdoblje 2021.-2027. te Rješenje o uspostavi razvojnog tima Grada Livna. 

Odluka i rješenje doneseni su sukladno Zakonu o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u FBiH te Uredbi o izradi strateških dokumenata, a u okviru projekta integriranog razvoja ILDP Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH i Vlade Švicarske.

Kako je kazano iz Ureda gradonačelnika, zadatak razvojnog tima je izraditi nacrt i prijedlog Strategije razvoja Grada Livna za 2021.-2027. na temelju analize svih razvojnih dokumenata Grada Livna, HBŽ i viših razina, te potreba Grada Livna.

Razvojni tim će putem sektorskih i tematskih radnih skupina uključiti predstavnike gospodarstvenika, dijaspore, javnih institucija, obrazovnih, akademske zajednice, mladih, branitelja, udruga, ranjivih skupina, foruma u mjesnim zajednicama itd. 

Proces izrade Strategije razvoja je javan, transparentan i uključiv, a strategiju donosi Gradsko Vijeće na prijedlog gradonačelnika. 

"Grad Livno, odnosno gradonačelnik kao nositelj izrade strategije putem imenovanog razvojnog tima, će redovno objavljivati informacije javnim priopćenjima i pozivima na web stranici Grada Livna, kao i informiranjem javnosti putem radio-postaja, web-portala, javnih konzultacija, fokus-grupa, rasprava kao i svih drugih načina prikupljanja konstruktivnih prijedloga, komentara i mišljenja svih koji mogu doprinijeti kvalitetnom procesu izrade Strategije", kazali su iz Ureda gradonačelnika grada Livna.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'