Bosna i Hercegovina     | 28.07.2021. 17:01 |

HP Mostar prigodnom markom obilježio 40. godišnjicu međugorskih ukazanja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. srpnja (FENA) - Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je prigodnu poštansku marku kojom je obilježena 40. godišnjica međugorskih ukazanja.

"Prije četiri desetljeća Međugorje je bilo malo hercegovačko mjesto, a danas je jedno od najpoznatijih hodočasničkih mjesta na svijetu. Iz njega u svijet odlaze poruke Gospe Međugorske koja poziva na mir, vjeru, obraćenje, molitvu i post. Posebno poziva na molitvu krunice koja je najjače oružje koje može zaustaviti svako zlo", priopćeno je u srijedu iz HP-a Mostar.

Autor likovnog rješenja je Marin Musa, prvi dan izdanja je 1. lipnja, a ono se, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može kupiti jednostavno i online preko web shopa "www.epostshop.ba".

Župa Međugorje utemeljena je 1892. godine i posvećena sv. Jakovu, zaštitniku hodočasnika. Do danas Međugorje su posjetile tisuće i tisuće hodočasnika nad čijim životima, uz Blaženu Djevicu Mariju - Kraljicu Mira, bdije i sveti Jakov.

Mnoga su svjedočanstva hodočasnika koji su upravo tu pronašli vjeru i izgubljeni mir. Danas oni u svojim obiteljima i zajednicama žive poruke Evanđelja pod zaštitom brižne Kraljice Mira koja majčinskom ljubavlju dotiče srce svakog ljudskog bića, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'